Kallos VIA ЕООД


П Р О Г Р А М А

 

за екскурзия по маршрут Стара ЗагораСозопол – Стара Загора

 

06.00 ч. – Отпътуване от гр. Стара Загора по маршрут Стара ЗагораСозопол – Стара Загора.             

Пристигане в Созопол.

Созопол е едно от най-красивите кътчета по южното крайбрежие. Минава се покрай най-големия град на южното черноморие- Бургас и след многобройни природни гледки се достига до най- чудния къс земя Созопол. Градът е най-старият град на българското черноморско крайбрежие, основан през 610 г. пр.н.е., като елинска колония ("полис") от милетски гърци под името Аполония Понтика. Разположен е на малък див полуостров. Старата част е с тесни и къси калдъръмени улички, типичните стари созополски къщи придаващи романтичност и неповторимост на Стария град. Созопол е забележителен със запазената си автентичност и дива природа. Градът е културен и фестивален международен център, приютил старите занаятчии. Все още на това диво място можете да видите хора облечени в национални и традиционни български носии, продаващи продукти на техния труд. Созопол е парада на пъстротата и цветността, съчетан неознаваемо с бита и неповторимостта на автентичния град.

Тук се намират мощите на Св. Йоан Предтеча, пред които гостите на града могат да се поклонят. В мраморен реликварий от края на IV-началото на V в. са намерени  мощите на велик мъченик на християнската вяра, вероятно Йоан Предтеча. Кутията е била вградена в центъра на олтара на храм, носещ името на светеца. Храмът се намира на острова Свети Иван. Реликвата е непокътната. Капакът му е запечатан с червен хоросан. Каменното ковчеже е изключително изящна ръчна изработка. Прилича по форма на античен саркофаг.Отпътуване за Стара Загора.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 

v  Транспорт с луксозен автобус.

v  Медицинска застраховка.

v  Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

v Музейни такси на посещаваните по желание обекти.

 


Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на

часовете и последователността на мероприятията.

УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ТУРОПЕРАТОР №  РКК – 01 - 05784

УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТ  № РКК-01-05843

Гарант за туроператор "Каллос Виа ЕООД" по смисъла на чл. 42 от Закона за тулизма е ЗПАД "Армеец" с застраховка "Отговорност на туроператора" - застрахователна полица на ЗАД "Армеец"

№ 1233013150000241571


 

Make a free website with Yola