Kallos VIA ЕООД


СТАРА ЗАГОРА – ИГУМЕНИЦА – ОСТРОВ КОРФУ

 

ПРОГРАМА:

І ден:

 

03.00 ч. -  Отпътуване по маршрут Стара Загора – Игуменица – Остров Корфу.

Пристигане в Игуменица. Трансфер с ферибот от Игуменица до остров Корфу. Настаняване в хотел на острова. Нощувка.

 

ІІ ден:

 

08.00 ч. – Закуска.

Посещение на двореца "Ахилион", наречен така в чест на непобедимия Ахил - любимият герой на Елизабет Баварска - емблематичната Сиси. Там се намират летните покои на австрийската императрица, нейното тихо гнездо и убежище през последните години на живота и. Дворецът се отличава с екстериор в няколко различни архитектурни стила, великолепна градина и запазена мебелировка и лични вещи на Сиси и резидиралия по-късно тук Кайзер Вилхелм ІІ. / без вкл. входна такса - 5 евро/

Отпътуване към столицата на острова - град Корфу (Керкира) - град на две крепости - Венецианска и Византийска, кацнал на брега на Йонийско море така, че напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно.

Пешеходна обиколка на град Корфу (Керкира): най-големият площад в Гърция - площад Еспланада, паметникът на Обединението, Дворецът "Св. Св. Михаил и Георги", където към днешна дата се помещава Музея на азиатското изкуство, булевардът с аркадите Листон с триумфалната арка, създаден по подобие на Парижкия Риволи, Кметството, църквата църквата "Св. Спиридон", посветена на покровителя на острова.

По желание - разходка с корабче с прозрачно дъно: едночасово пътуване, по време на което можете да наблюдавате съвсем ясно прекрасния подводен свят на Йонийско море.

Завръщане в хотела.Нощувка.

 

ІІІ ден:

08.00 ч. – Закуска.

Свободен ден или по желание - екскурзия до Палеокастрица, един от най-известните курорти на острова с прекрасни пясъчни плажове, и Сидари – част от визитната картичка на Корфу. Посещение на манастира в Палеокастрица, посветен на Богородица, която спасила Светата обител, вкаменявайки обсадилите я грабители-пирати и техните кораби. От манастира се разкрива зашеметяваща панорама към околните островчета и тюркоазените води на Йонийско море.

Свободно време с възможност за плаж, обяд или разходка с лодка в залива на Палеокастрица.

Отпътуване за Сидари, където брегът е живописно изваян от морето в приказни форми. Тук се намира и най-известната природна забележителност на острова, образувана от прегръдката на морето и брега: „Каналът на любовта”. Завръщане в хотела.

Нощувка.

 

ІV ден:

08.00 ч. – Закуска.

Отпътуване за България.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-         3 нощувки със закуски;

-         фериботни такси;

-         транспорт с луксозен автобус;

-         медицинска застраховка;

-         екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-         екскурзия до Палеокастрица и Сидари - 12€ /Турът се осъществява при минимум 20 души/;

-         Входна такса на двореца „Ахилейон”- 5€ и други входни такси на обекти, посетени по желание

-         Корабче с прозрачно дъно и разглеждане на подводния свят на Йонийско море - 14 € (за възрастен), 8 € (за деца до 12 г.)

 

 

 

 

ЦЕНА:  345 лева.

 

Make a free website with Yola