Kallos VIA ЕООД


Великдеска приказка на остров Корфу

Програма

 

1 ден – Стара Загора -  Солун – Игуменица

Отпътуване от Стара Загора в 2.30 по маршрут Стара Загора – Солун – Кулата – Козани - Гравена – Иоанина – Игуменица. След обяд пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу / 1 ч 45 мин./. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Игуменица – остров Корфу

Закуска. В 08.15 ч отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 9.00 ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. По желание пешеходна обиколка  на град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело. В 11.00 ч. църковните камбани бият и стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. Разглеждане на  Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Връщане в хотела. Ранна вечеря. . В 20.30 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ, от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновено небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.

 

3 ден –  Палеокастрица

Закуска. Eкскурзия до Палеокастрица, един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Връщане в хотела. Свободно време за разходка. Нощувка.

4 ден – остров Корфу – Стара Загора

Закуска. Отпътуване за България.Пристигане в София около 23.00 ч. на площад "Александър Невски".

 

Цената включва:

  • транспорт с автобус 2*/ 3*
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*
  • медицинска  застраховка
  • трансферите за участие във Великденските шествия
  • фериботни такси и билети
  • водач по време на пътуването
  • пешеходна обиколка на град Керкира

 

Цената не включва:

  • екскурзията до Палеокастрица - 10 евро
  • входна такса на двореца Ахилион – 5 евро
 

Make a free website with Yola