Kallos VIA ЕООД


Стара Загора – Драма - Коледният град „Онируполи“ – Кавала - Филипи

Програма

І ден:

Отпътуване от Стара Загора в 400 часа по маршрут Стара Загора – Драма – Коледния град „Орнируполи“ - Кавала. Пристигане в Кавала и пешеходна разходка. Посещение на църквата “Св. Богородица”(Панагия), разположена на най-високата част на града, аквадукта "Камарес", възстановен от Сюлейман Великолепни през 16 век, къщата и паметника  на Мехмед Али - поставил началото на последната династия в египетската история, Имарета (приют за бедни и медресе) - намиращ се в основата на крепостта, крепостната стена на града, построена от Мехмед Али. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка из града. Нощувка.

ІІ ден:

900 – Отпътуване на Драма. По пътя посещение на Филипи. Древният град е тясно свързан с историята на Гърция и на цялото християнство. От многовековната история на Филипи са запазени части от древни базилики, форум и античен театър. В близост до археологическия комплекс е църквата на Св. Лидия – посветена на първата жена европейка, приела християнството.

Пристигане в Драма. Драма е оживен град с дълга и богата история. Градът е построен буквално върху вода. Бистрите извори на река Агиа Варвара образуват невероятен парк в сърцето на Драма, който е един от 60-те най-добри природни паркове в Европа. Свободно време за разглеждане на града и посещение на уникалния Коледен град „Онируполи“, в които може да посетите коледен базар и много атракции.

 „Онируполи” е утвърден като най-голямото коледно събитие в Гърция. Малки кокетни къщички, които напомнят домовете на любимите приказни герои се подреждат една до друга и грейват в разноцветни коледни гирлянди и вълшебни светлини. Шоу, музика, танци, песни, театрални постановки, изложби, изненади за децата, различни интерактивни дейности.

 

Цената включва:

·        транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания

·        1 нощувка в хотел 2/3* в Кавала;

·        1 закуска

·        Посещение на Филипи и комплекса „Св. Лидия“

·        Посещение на Кавала

·        екскурзоводско обслужване

 

 

 

Цената не включва:

·        разходи от личен характер;

·        входни такси за посещаваните обекти - Крепостта в Кавала - около 3 €, Музея във Филипи - около 6 €, Къщата на Мехмед Али – около 2,5 € и други входни такси по маршрута;

·        доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г.-2 лв. на човек;

·        доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.-5 лв. на човек;

·        лица на 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

 

„Каллос Виа” ЕООД си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата. „Каллос Виа” ЕООД не носи отговорност за промени във входните такси на посещаваните обекти след датата на публикуване на настоящата програма. „Каллос Виа” ЕООД не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.

 

Make a free website with Yola