Kallos VIA ЕООД


СКАЛНИТЕ МАНАСТИРИ НА МЕТЕОРА - ОСМОТО ЧУДО НА СВЕТА

 

Автобусна програма с отпътуване от Стара Загора - 3 дни / 2 нощукви

22-24.09.2018 г.  Цена: 159 лв.

 

П Р О Г Р А М А:

 

І ден:

02:00 ч. Отпътуване от Стара Загора по маршрут Стара Загора – ГКПП Кулата – Солун – Олимпийска ривиера.

 

Преди обяд пристигане в Солун и Панорамна обиколка на града с автобус и местен екскурзовод (включена в цената): крайбрежния булевард „Никити”, Бялата кула – един от символите на града; сградата на държавния театър на Северана Гърция; църквата „Св. св. Кирил и Методий” от 1985 г.; площад „Наварино” с останките от Двореца на римския император Галер; Арката на Галер - построена през 305 г. в чест на победа на императора над персите; крепостта „Ептапиргио”, от която се резкрива красива панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" – построена в чест на светеца-патрон на града, където се пазят мощите му.

 

Свободно време. Възможност за разходка с Кораб по крайбрежието на Солун.

Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Нощувка.

 

ІІ ден: 

Закуска. 08.00 ч. Отпътуване за Метеора – уникален природен феномен, от скални образования с причудливи форми, извисяващи се на височина над  600 м. над равнината на Тесалия. Преди стотици години монаси-аскети, обитаващи отделни пещери в района, в търсене на духовно извисяване, смирение и уединение се обединили и изградили 24 манастира на върха на високите скали под самите небеса.  В превод от гръцки Метеора означава „увиснали във въздуха” и сякаш най-точно описва  метоположението на манастирите и допринася още повече за мистичното им очарование. Всеки един от манастирите, макар до днес да са запазени само шест от тях, е чудесен пример за византойската архитектура и изкуство, както и свидетелство за вековните християнски традиции. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. (входните такси се заплащат допълнително). Посещение на работилница за икони "Зиндрос" в градчето Кастраки, където и до днес се съхранява иконографската традиция, завещана от монасите на Метеора. Фото пауза в Каламбака - живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора.

 

Отпътуване за Олимпийската ривиера, с преминаване през долината на Темпи и посещение на Параклиса „Св. Параскева“ с лечебното аязмо и Изворът на Афродита.

 

Вечеря в традиционна таверна с бузуки (в активен сезон) – по желание с предварителна заявка и заплащане

 

Вечеря в ресторанта на хотела – по желание с предварителна заявка и заплащане. Нощувка.

 

ІІІ ден:

Закуска. 08:00 ч.  Отпътуване за Вергина – където през 336 година преди Христа е убит Филип II и синът му Александър Велики е обявен за цар. Тук през 1977 г., след дългогодишни археологически разкопки, са открити останките на античния град Еге – столица на древната Македонска държава, обявена за част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

 

Възможност за посещение на гробницата-музей на Филип II Македонски (входната такса се заплаща допълнително) - в музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, сред които единадесет килограмовото ковчеже от 24 каратово злато, с изобразено върху него  „Слънцето на Вергина”, в което са съхраняват костите на Филип Македонски; както и венецът на Филип II Македонски, представляваща 313 дъбови листа и 68 жълъда от чисто злато; бойни доспехи със златен обков, оръжия, тронът на Филип II, с орнаменти от слонова кост и др. В близост до гробницата на Филип II е разположена и тази на внук му Александър IV , син на Александър Велики.

 

Отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора вечерта.

 

Допълнителни екскурзии по време на престоя в Гърция:

 

·         Солун - Панорамна обиколка на града с автобус и местен екскурзовод: Крайбрежния булевард „Никити”, Бялата кула – един от символите на града;Сградата на държавния театър на Северана Гърция; Църквата „Св. св. Кирил и Методий” от 1985 г.; Площад „Наварино” с останките от Двореца на римския император Галер; Арката на Галер - построена през 305 г. в чест на победа на императора над персите; Крепостта „Ептапиргио”, от която се резкрива красива панорамна гледка към града и Термическия залив; Църквата "Св. Димитър" – построена в чест на светеца-патрон на града, където се пазят мощите му.

 

Цената не включва: Включена в цената. Разходи от личен характер;

Ден на провеждане: на 2 -ри ден от екскурзията в 9:00 ч.

 

 • Целодневна екскурзия до Метеора - ГЪРЦИЯ, Метеора

 Метеора – уникален природен феномен, от скални образования с причудливи форми, извисяващи се на височина над  600 м. над равнината на Тесалия. Преди стотици години монаси-аскети, обитаващи отделни пещери в района, в търсене на духовно извисяване, смирение и уединение се обединили и изградили 24 манастира на върха на високите скали под самите небеса.  В превод от гръцки Метеора означава „увиснали във въздуха” и сякаш най-точно описва  местоположението на манастирите и допринася още повече за мистичното им очарование. Всеки един от манастирите, макар до днес да са запазени само шест от тях, е чудесен пример за византойската архитектура и изкуство, както и свидетелство за вековните християнски традиции. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. (входните такси се заплащат допълнително). Посещение на работилница за икони "Зиндрос" в градчето Кастраки, където и до днес се съхранява иконографската традиция, завещана от монасите на Метеора. Фото пауза в Каламбака - живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора.

 

Цената включва: Включена в цената.Транспорт и екскурзоводна програма

Цената не включва: Входни такси за скалните манастири - 3 EUR за всеки от манастир;

Ден на провеждане: на 2 -ри ден от екскурзиятав 20:00 ч.

 

 

 • Вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо. - ГЪРЦИЯ, ОЛИМПИЙСКА РИВИЕРА - Насладете се на традиционни специалитети и музика на живо в една от многобройните гръцки таверни,където ще се потопите в духа на Гърция.

 

Цена за възрастен: 45.00 BGN

Цена за дете: 35.00 BGN

Цената включва: салата, основно ястие с гарнитура, десерт, чаша узо, 1 бутилка наливно вино за двама, вода

Цената не включва: Допълнителна консумация извън предвиденото меню.

Ден на провеждане: на 3 -ти ден от екскурзията в 9:00 ч.

 

 

 • Екскурзия до Вергина и гробницата на Филип Македонски - ГЪРЦИЯ, ВЕРГИНА– мястото, където през 336 година преди Христа е убит Филип II и синът му Александър Велики е обявен за цар. Тук през 1977 г., след дългогодишни археологически разкопки, са открити останките на античния град Еге – столица на древната Македонска държава, обявена за част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО.Възможност за посещение на гробницата-музей на Филип II Македонски (входната такса се заплаща допълнително) - в музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, сред които единадесет килограмовото ковчеже от 24 каратово злато, с изобразено върху него  „Слънцето на Вергина”, в което са съхраняват костите на Филип Македонски; както и венецът на Филип II Македонски, представляваща 313 дъбови листа и 68 жълъда от чисто злато; бойни доспехи със златен обков, оръжия, тронът на Филип II, с орнаменти от слонова кост и др. В близост до гробницата на Филип II е разположена и тази на внук му Александър IV , син на Александър Велики.

 

Цената включва: Включена в цената.Екскурзия до Вергина с посещение на гробницата на Филип II Македонски (без входна такса);

Цената не включва: Входна такса за грoбницата на Филип II – 12 EUR

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус 
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Олимпийската Ривиера или Паралия Катерини;
 • Панорамна обиколка на Солун с екскурзовод;
 • Целодневна екскурзия до Метеора с посещение на два манастира (без входни такси)
 • Екскурзия до Вергина с посещение на гробницата на Филип II Македонски (без входна такса);
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR за лица до 64.99 на застрахователна компания "Армеец АД" ;
 • Водач-екскурзовод  по време на пътуването;
 • Всички гранични и пътни такси.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Такса престой в Гърция (в сила от 01.01.2018 г.) - заплаща се задължително от туристите на рецепцията на всеки хотел

    за хотели 1* или 2* - 0.50 EUR на стая на ден;

    за хотели 3* - 1.50 EUR на стая на ден; 

 • Доплащане за медицинска застраховка с асистьнс за лица над 65 г. - 5 лв и над 70 г- 10 лв;
 • Входни такси за Археологическия музей (6 EUR) и Византийския музей (4 EUR) в Солун;
 • Входни такси за скалните манастири - 3 EUR за всеки от манастир;
 • Входна такса за грoбницата на Филип II – 12 EUR
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо или в ресторанта на хотела при минимум 20 туристи: 45 лв.
 • Градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – заплаща се съгласно тарифите и условията на застрахователната компания.

Необходими документи:

 • Валидна лична карта;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родителите или само с един от тях - оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че родителят, който не пътува е съгласен детето да пътува в чужбина
 • За деца до 18 г., пътуващи с двамата родители, които са с различни фамилни имена – акт за раждане (копие и оригинал)

Промяна на пакетната цената е възможна при:

 •  Увеличаване стойността на транспортните разходи, в т.ч. на горивото;
 •  Увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси;
 •  Промяна в обменния валутен курс, относими към договора, в периода между сключването му и датата на отпътуването.

Други условия:

 • В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти:
 • Деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност)
 • Лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност)
 • Студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата)
 • Местата в автобуса се разпределят по реда на записване;
 • Конкретни номера на седалки и предни места в автобуса не се гарантират!
 • Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса. 
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени. Срок за уведомяване при настъпване на такова обстоятелство – 7 дни
 

Make a free website with Yola